وي همچنين افزود: ديگر عنصر برجسته اين بنا گنبدخانه آن است که در سقف رفيع آن انواع تزئينات رسمي بندي و قطار بندي وجود دارد درهاي چوبي با شيشههاي رنگي و گرهسازي شده با طرحهاي هندسي، قوسهاي رومي يا نيمدايرهاي، رسميبنديها و قطاربنديها و گچبريهايي به سبک فرنگي، ستونهاي تزئيني ايوان اصلي و بخاري هاي آن ديگر عناصر تزئيني مهم اين بنا به شمار ميروند.
همچنين بزرگمهر کارشناس مرمت و تزئينات سازمان گفت: نقطه اوج تزئينات در اين خانه، پنجرههاي مشبک گچي گنبد حوض خانه آن است و در کلاه فرنگي راس اين گنبد گلجامهايي وجود دارد که بر مبناي شواهد موجود حداقل داراي شيشههاي رنگي در چهار رنگ قرمز، نارنجي، سبز، و بنفش است. هشت عدد از آن در راس گنبد وجود دارد و سه تاي ديگر در ساقه آن که به طور يک در ميان داراي نقوش هندسي (سينه کفتري) و گياهي (گلداني) هستند. نقوش هندسي از قطعاتي از دايره تشکيل شده که اصطلاحا با هم در حالت قهر و آشتي هستند به مرور زمان اين تزئينات دچار آسيبهاي فراوان انساني، جانوري و اقليمي شدهاند.
بزرگمهر همچنين گفت: با توجه به اهميت تزئينات موجود در حوضخانه بنا ، کار مرمت آنها از ارديبهشت ماه سال جاري آغاز شد و تا شهريور ادامه يافت. در اين مرحله رسمي بنديها، قطار مقرنسها و گلجامهاي حوضخانه با اعتبار 50 ميليون ريال مورد مرمت قرار گرفتهاند.
وي در ادامه گفت: اقدامات حفاظتي لازم از قبيل تعبيه حفاظ هاي مناسب براي تزئينات انجام شد. در سال جاري نيز مرمت بخش ديگري از تزئينات اين خانه در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خراسان جنوبي قرار دارد./106
انتهای پیام/